Stainless steel

Stainless steel, ook wel RVS (roestvrij staal) genoemd, is een materiaal dat in principe niet verkleurt en waarbij de kans op een allergische reactie nihil is. Ook is stainless steel volledig recyclebaar.

DQ metaal

DQ staat voor Designers Quality en dit is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. DQ-metaal is helemaal nikkelvrij. dus geschikt voor mensen met een nikkelallergie. De platings van DQ-metaal zijn gemaakt van écht zilver en goud en daardoor blijven ook deze metalen erg lang mooi. Desondanks is DQ-metaal een onedel metaal (wat RVS dus wel is) en kan het onder invloed van buitenaf verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft te maken met de PH-waarde van de huid en hoe je verder met de sieraden omgaat.

925 sterling zilver

Sterling zilver ofwel 925 zilver is de meest bekende legering zilver. Sterling zilveren sieraden bestaan voor 92,5% uit zilver. De overige 7,5% zijn vulstoffen die nodig zijn ter versteviging van het materiaal omdat zilver van zichzelf erg zacht is. Sterling zilver kun je herkennen aan het ingeslagen 925 symbool in je sieraad(onderdelen).

Gold filled

Gold filled sieraden bevatten een echte laag 14k goud die met hoge druk gebonden is aan een juweliersmessing. Het percentage goud in een gold filled sieraad is maarliefst 5%. Deze hoeveelheid goud zorgt voor een mooie dikke laag die relatief slijtvast is. Met de juiste verzorging van een gold filled sieraad kan deze tientallen jaren mooi blijven.